Siirry sisältöön

Ympäristöterveyden valvontasuunnitelma päivitetty vuodelle 2023

HÄMEENLINNAN KAUPUNGIN JA HATTULAN KUNNAN YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMA ON PÄIVITETTY VUODELLE 2023

Ympäristöterveydenhuollon lainsäädännön tavoitteena on varmistaa kuntalaisille turvallinen elinympäristö, jossa ei ole terveyshaittaa aiheuttavia tekijöitä. Ympäristöterveydenhuollon tehtävänä on edistää ja valvoa elinympäristön ja yksilön terveyttä ja turvallisuutta sekä eläinten terveyttä ja hyvinvointia. Hyvin toimivalla ympäristöterveydenhuollolla voidaan välttää epidemioita ja vähentää huomattavasti terveydenhuollon kuormitusta ja sairauksien aiheuttamia poissaoloja työstä.

Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelmaa päivitetään vuosittain

Ympäristöterveydenhuollon lainsäädäntö edellyttää kuntia laatimaan ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman, jolla varmistetaan, että valvonta on laadukasta, säännöllistä ja terveyshaittoja ehkäisevää. Kunnan valvontasuunnitelmassa otetaan huomioon ohjaavien keskusvirastojen valtakunnalliset valvontaohjelmat. Hämeenlinnan kaupungin ja Hattulan kunnan ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma on laadittu ohjelmakaudelle 2020-2024, ja suunnitelma päivitetään vuosittain.

Tutustu päivitettyyn valvontasuunnitelmaan

Toimijat voivat kommentoida suunnitelmaa ennen sen hyväksymistä

Suunnitelma on kommentoitavana toimijoille, jotka ovat ympäristöterveydenhuollon valvonnan piirissä. Toimijoilla on mahdollisuus saada suunnitelmasta lisätietoja ja antaa siitä kommentteja ennen sen hyväksymistä. Kommentit pyydetään lähettämään 2.12.2022 mennessä osoitteeseen kaupunkirakenne@hameenlinna.fi.

Lisätiedot suunnitelmasta Sanna Tuomi, terveystarkastaja p. 050 509 1013 / sanna.tuomi@hameenlinna.fi

Viim. päivitetty 5.10.2023
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram