Siirry sisältöön

Nuorisovaltuuston tiedote: Hattulassa järjestettiin Nuorten vaalit

Nuorten vaalit

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys on alkanut ja tänäkin vuonna Hattulassa otettiin osaa Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssin koordinoimiin Nuorten vaaleihin. Nuorten vaalit ovat varjovaali, missä alle 18-vuotiaat nuoret saavat äänestää samoja ehdokkaita kuin virallisissa vaaleissa ja näin näyttää, millainen olisi heidän valitsemansa eduskunta. 

 

Vaalit toteutettiin Hattulassa yhteistyössä nuorisovaltuuston, nuorisotyön ja yläkoulun vaalitiimin kesken. Parolan lukiossa vaalit järjestettiin 8.3.-9.3. nuorisovaltuuston toimesta ja yläkoulussa 15.3. yläkoulun vaalitiimin sekä nuorisotyön toimeista. Lukiolaisista 49 ja yläkoululaisista 270 äänesti. Kiitos äänestäneille ja järjestäjille!

 

Tulokset

Allianssi julkaisi yhdessä Ylen kanssa tulokset tiistaina 21.3. valtakunnallisella ja vaalipiiritasolla. Valtakunnallisia ja vaalipiirikohtaisia tuloksia pääset tarkastelemaan tästä. Kuntakohtaisia tuloksia ei julkaistu Allianssin toimesta, mutta nuorisovaltuusto koosti äänistä puoluekannatuskuvaajat, joihin pääset tutustumaan tästä

 

 

Eduskuntavaalipaneeli

Nuorisovaltuusto järjesti 8.3. eduskuntavaalipaneelin lukiolaisille ja yläkoulun yhdeksäsluokkalaisille Juteinikeskuksessa. Panelisteina toimivat Aapo Reima (vas.), Venla Väli-Torala (kok.), Petra Varjus (vihr.), Kristiina Ruuskanen (kesk.), Peter Petro (liik.), Piia Aitto-Oja (kd.), Lulu Ranne (ps.) ja Noora Tammilehto (sd.). Tallenne on nähtävissä Hattulan kunnan Youtube-kanavalla (linkki tallenteeseen). Kiitos yleisölle ja panelisteille!

 

Eetu Hakulinen

Hattulan nuorisovaltuuston pj.

Viim. päivitetty 5.10.2023
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram