Siirry sisältöön

Hattula-aloitteiden äänestys

Osallistuva budjetointi tarjoaa asukkaille mahdollisuuden päättää, mihin yhteisiä varoja käytetään. Asukkaiden on ollut mahdollista ehdottaa Hattula-aloitteeksi positiivisia vaikutuksia tuottavaa ideaa 5.6.-31.7.2023.

Hattula-aloitteita tehtiin yhteensä 31 kappaletta. Kaikki aloitteet käytiin läpi ja äänestykseen valikoituivat aloitteet, jotka täyttivät Hattula-aloitteen kriteerit ja jotka eivät ole jo toteutumassa muuta kautta. Osa aloitteista koski myös samaa ideaa.

Äänestys


Äänestä omaa suosikkiasi jätettyjen Hattula-aloitteiden joukosta. Jokaisella yli 12-vuotiaalla kuntalaisella ja vapaa-ajan asukkaalla on yksi ääni. Äänestys on auki 1.9.-17.9.2023 ja äänestäminen on mahdollista joko alla olevan linkin kautta tai kirjastolla paperilomakkeella.

Äänestämään pääset tästä: https://link.webropol.com/s/hattulaaloite2023

Kunta toteuttaa ideoita saadun äänimäärän mukaisessa järjestyksessä vuonna 2024 niin monta, kuin valtuuston toimintaan varaama määräraha riittää.

Äänestyksestä pois jätetyt aloitteet

Neljä aloitetta hylättiin äänestyksestä, koska ne ovat jo toteutumassa tai toteutetaan muuta kautta.

  • Harrastusmessut - harrastusvaihtoehtojen esittely lapsille. Aloite toteutetaan osana perheliikunnan hanketta vuonna 2024.
  • Voimistelukerho lapsille. Hämeenlinnan voimistelijat on perustanut Hattulaan kaudelle 2023-2024 kaksi uutta voimistelukoulua lapsille.
  • Avantouintipaikalle saunomismahdollisuus. Avantouintipaikan toteuttaminen Pappilanniemeen voitti viime vuonna Hattula-aloitteiden äänestyksen ja avantouintipaikka avataan lokakuun alussa. Paikalla on myös saunamahdollisuus kahtena iltana viikossa. Pappilanniemen avantopaikka -Facebookissa.
  • Jätelava vieraslajeille. Kunta on jo tarjonnut jätelavan käyttöön Mieli ry:n järjestämiin vieraslajikeräyksiin niihin paikkoihin, joissa kampanjoita suoritetaan.

Yhdeksän aloitetta hylättiin, koska niiden kustannusarvio ylittää maksimin (20 000 €). Tällaisia ehdotuksia olivat esimerkiksi etätyötilojen tarjoaminen Parolassa, uimarannan perustaminen Tyrväntöön ja ulkokuntosalin toteuttaminen. Kustannusten vuoksi hylätyt ideat välitetään eteenpäin ja ne otetaan mahdollisuuksien mukaan huomioon kunnan investointiohjelmassa.

Kolme aloitetta hylättiin, koska niiden toteuttaminen ei ole kunnan toimivallassa, esimerkiksi valokuituverkon kattavuus kunnan alueella ja säännöllisen kesätoritoiminnan järjestäminen Parolaan.

Lisäksi kaksi aloitetta hylättiin, koska niitä ei ole mahdollista toteuttaa. Keskustan alueelle ehdotettiin perustettavaksi koirapuisto, mutta sitä ei ole mahdollista sijoittaa asutuksen lähelle. Kalkkosten vanhan uimarannan (Panssarimuseon takana) parannuksesta jätettiin myös aloite, mutta Lehijärvellä sijaitsee jo yksi virallinen ranta muutaman sadan metrin päässä vanhasta rannasta.

Viim. päivitetty 5.10.2023
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram