Siirry sisältöön

Retula-Seura toteutti aktiivisuusrahalla Idunkärjen polun

Retula-Seura on toteuttanut kunnan myöntämällä aktiivisuusrahalla luontopolun Retulansaareen. Alla Retula-Seuran juttu polusta sekä ajo-ohje paikan päälle.

Idunkärjen polku

Polku kulkee Retulansaaressa vuonna 1976 luonnonsuojelualueeksi rauhoitetun pähkinäpensaslehdon ja komeita kuusia kasvavan lehtomaisen kankaan halki. Se poikkeaa myös rantaan, josta aukeaa aava Vanajanselkä. Rengaspolulla on pituutta kilometrin verran. Sille vievä reitti kulkee 300 metrin matkan autotieltä talousmetsässä.

Rakentaminen toteutettiin kyläläisten talkoovoimin. Retula-Seura sai Hattulan kunnalta aktiivisuusrahan. Sillä seura kustansi kosteikon ylittävän kulkusillan ponttoneineen sekä polun maastoon merkitsemisen ja reitin opaskyltit ja -viitat tolppineen sekä moottori- ja raivaussahan ja mönkijän käyttökustannukset.

Ajo-ohje

Luontopolku löytyy Salopolun varrelta Retulansaaresta. Salopolun varrelta käännytään punaisen mökin jälkeen vasemmalle opastetulle polulle. Salopolun varrella on erittäin rajoitetusti parkkitilaa. Harmaat heijastimilla varustetut matalat pylväät polun reunassa ja risteyskohdissa ohjaavat kulkijaa.

Kuvassa lehtomainen maisema, ponttoonisilta ja mieshenkilö.
Ponttonisilta avattiin kayttöön. Kuva Terttu Häkkilä.
Iso kuusi, jonka takana näkyy ihmisen käsi.
Polun varrelta löytyy komeita puita. Kuva Terttu Häkkilä.
Polun kartta.
Idunkärjen polun infotaulu. Kuva Katri Erkamo.
Viim. päivitetty 5.10.2023
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram