Siirry sisältöön

Hattulantien virkistyspuisto voitti Hattula-aloitteiden äänestyksen

Hattula-aloitteiden äänestys oli käynnissä 1.9.-17.9.2023 välisen ajan. Äänestyksessä annettiin yhteensä 163 ääntä ja äänestyslomakkeella kysytyssä palautteessa kiiteltiin Hattula-aloitteiden monipuolisuutta. Kaikki äänestyksessä mukana olleet aloitteet olivat kuntalaisten omia ideoita. 

Äänestyksen voitti Hattulantien virkistyspuisto lähes 50 ääneen saaliilla. Ehdotuksessa virkistyspuistosta toivottiin ympärivuotista, viihtyisää ajanviettopaikkaa. Puistossa olisi kiemurteleva kävelylenkki sekä levähdyspaikkoja. Puistossa ihmiset voivat viettää aikaa yhdessä puistopelejä, kuten puistoshakkia tai petankkia, pelaten. Puistoon toivottiin myös kukkaniittyä ja latua talveksi.

Virkistyspuiston perusteluissa todettiin sen lisäävän puiston käyttöä, yhteisöllisyyttä ja eri-ikäisten kuntalaisten viihtyvyyttä ja aktiivisuutta. Lisäksi raikas puisto Hattulaan tultaessa kohottaisi kuntakuvaa. 

Aloitteessa mainitut ehdotukset virkistyspuiston elementeistä ja toiminnallisuuksista toimivat lähtökohtana puiston lopulliselle suunnitelmalle ja niitä otetaan mukaan toteutukseen budjetin rajoissa. Keväällä on tarkoituksena toteuttaa virkistyspuiston avoin suunnittelutilaisuus kuntalaisille.

Äänestystulos:

  1. Hattulantien virkistyspuisto (49 ääntä)
  2. Minigolf-rata Parolaan (28 ääntä)
  3. Pappilanniemeen kota ja luontokerho 5–8-vuotiaille (26 ääntä)
  4. Kalastuslaituri (15 ääntä)
  5. Kukkaniittyjä keskusta-alueelle (15 ääntä)
  6. Katuvalot ulkoilureitille (11 ääntä)
  7. Kylälenkki (8 ääntä)
  8. Herniäisten matonpesupaikka (5 ääntä)
  9. Ystäväparkki (5 ääntä)

Hylättyjä ääniä 1

Hattula-aloitteiden toimintamallin mukaisesti kunta toteuttaa ideoita saadun äänimäärän mukaisessa järjestyksessä seuraavana vuonna niin monta kuin valtuuston toimintaan varaama määräraha riittää. Virkistyspuisto etenee seuraavaksi budjettivalmisteluun ja sen jälkeen toteutukseen vuonna 2024.

Hattula-aloitteita kerätään seuraavan kerran kesällä 2024, jolloin kuntalaisten on mahdollista ehdottaa uusia toimenpiteitä myöhemmin samana vuonna toteutettavaan äänestykseen.

Hattula-aloitteet ovat osa Hattulan osallistuva budjetoinnin toimintamallia, josta voi lukea lisää osallistuvan budjetoinnin nettisivuilta: https://www.hattula.fi/palvelut/kuntalaisyhteistyo/osallistuva-budjetointi/

Viim. päivitetty 1.11.2023
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram