Siirry sisältöön

Juho Vainionpää, Hattulan nuori yrittäjä 2023 

Hattulan kunta ja Hattulan yrittäjät palkitsi vuoden 2023 Hattulan nuoreksi yrittäjäksi Juho Vainionpään. 24-vuotias Vainionpää on jo neljän vuoden ajan toiminut toimitusjohtajana maanrakennusyrityksessä Veikko Vainionpää Oy:ssä, joka edustaa hattulalaista yrittäjyyttä jo kolmannessa polvessa.

Vuonna 1999 syntynyt Juho Vainionpää valmistui Parolan lukiosta 2018. Lukion jälkeen Vainionpää suuntasi opiskelemaan Rakennus- ja yhdyskuntatekniikkaa Oulun yliopistoon. Vainionpää oli Oulussa, kun sai tiedon isänsä äkillisestä menehtymisestä. Tiedon saatuaan hän lähti ajamaan yötä vasten Hattulaa kohti ja seuraavana päivänä päätös isänsä yrityksen jatkamisesta oli tehty. Vaikka päätös ryhtyä yrittäjäksi tuli nopeasti, oli Vainionpään haaveena jo lapsena jatkaa isänsä ja isoisänsä elämäntyötä. Tämän päätöksen tehtyään yliopisto jäi kesken. "Kaunis ajatus olisi opiskelut käydä loppuun, mutta jää nähtäväksi" Juho Vainionpää naurahtaa. 

Tulevaisuuteen Vainionpäällä ei ole isompia suunnitelmia. Hän on tyytyväinen nykyiseen elämään ja toivoo, että saa elää hyvän, pitkän ja terveen elämän. Yritystä hän haluaa pyörittää mahdollisimman pitkään. Noin kolme vuotta sitten hän perusti kaverinsa kanssa lisäksi JM-Murske Oy-yrityksen, joka tarjoaa verkkokauppana maa-aineksia Hämeenlinnan seudulla. Tarkoitus olisi laajentaa toimintaa kevään aikana myös Forssaan ja Pirkanmaalle. 

Kunnanjohtaja Pekka Järvi kertoo, että valinta nuoren yrittäjän palkitsemisesta oli tänä vuonna varsin helppo ja yksimielinen. Järvi kertoo, että nuoresta iästä huolimatta Vainionpää on ottanut yrityksen rohkeasti ja tuloksekkaasti johtoonsa ja yritys on tunnettu laadusta ja luotettavuudesta. Vainionpää kommentoi saamaansa kunnianosoitusta näin:
"Tuntui mukavalta, että Hattulan kunta ja Hattulan yrittäjät muisti neljän vuoden rupeamaa. Melko kova työ takana, joten kyllä hyvältä tuntui". Hattulaa Vainionpää kuvailee hyväksi paikaksi yrittää. "Hattula on yrityksen tukikohdaksi hyvä. Töitä on riittänyt täällä ja lähialueilla. Hattula on keskeisellä sijainnilla ja matkat ovat lyhyet joka paikkaan. Ei mitään moitittavaa."

Hattulan kunta onnittelee Juho Vainionpäätä ja toivottaa menestystä tulevaisuuteen!

Viim. päivitetty 26.3.2024
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram