Siirry sisältöön

Kulttuuripyöräily - DigiTrail-sovellus

 

DigiTrail on uusi, digitaalinen tapa navigoida luontoreittejä ja harrastaa aktiviteettejä luonnon helmassa. Sovellus opastaa kulkemaan oikealla polulla, kertoo lähellä olevat palvelut ja nähtävyydet sekä aktivoi kulkijaa erilaisilla tehtävillä ja tiedoilla. Aktiviteetit vaihtelevat reiteittäin sisältäen mm. metsäjoogaharjoitteita, liikuntatehtäviä, tietoutta marjoista ja yrteistä, selviytymistaitoja tai historiallisia tarinoita alueista. Reitteihin on helppo tutustua ja suunnitella retkeilypäivä ennen luontoon lähtemistä tutkimalla valmiita reittejä kartalla, reittien kuvauksia ja haastavuusluokitteluita, palveluita ja muuta materiaalia esim. kuvia ja videoita alueesta.

 

DigiTrail käyttää hyväkseen satelliittipaikannusta, jonka avulla käyttäjää opastetaan metsässä, kuitenkaan häiritsemättä rentouttavaa luontokokemusta. Sovellus piirtää valitsemasi reitin kartalle palveluineen, nähtävyyksineen ja aktiviteetteineen, sekä näyttää kulkijan sijainnin kartalla ja matkan päätepisteelle. Sovellus tuo enemmän tietoa käyttäjälleen jopa tutuistakin maastoista uudella, mielenkiintoisella tavalla.

 

Hattulassa DigiTraililta löydät kaksi mielenkiintoista kulttuuripyöräilyreittiä.

Käyttöohje

  • Lataa sovellus Google Play -kaupasta: Digitrail Google Play- kaupassa
  • Anna sovellukselle käyttöoikeus sijaintiisi.
  • Valitse valikosta (vasemmalla ylhäällä) Luontoreitit > Kulttuuripyöräily Hämeessä ja napsauta haluamaasi reittiä. Sovellus piirtää valitsemasi reitin kartalle.

 

Sovellus on toteutettu DigiTrail -hankkeessa, joka on saanut rahoitusta Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta, Hämeen ELY-keskukselta.

 

 

Viim. päivitetty 27.7.2020
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram