Siirry sisältöön

Retkeilykohteet ja tulistelupaikat

Lammassaaren virkistysalue

Lammassaari on noin 2 hehtaarin kokoinen lehtomainen saari Ison Vanajanselän eteläosassa Heinun lahdella. Saareen pääsee kulkemaan veneellä, mutta ranta-alue on kivikkoinen. Isommalla veneellä rantautumista ei suositella. Tukikohdassa on nuotiokehä ja laituri. Saaren kiertää ulkoilureitti.

Saari kuuluu Hämeen virkistysalueyhdistyksen kohteisiin.

Google Maps - Lammassaaren virkistysalue

Vanajanniemen virkistysalue

Virkistysalue on komea Hattulassa sijaitseva isoon Vanajaan pistävä luonnontilainen niemi. Alue on 72 hehtaaria ja sillä on rantaa 3 kilometriä. Alueella on uimaranta, nuotiokehä, ulkoilureitti, veneiden laskupaikka ja purjehdussatama. Paikoitusalueella on infoa alueesta.

Parkkipaikan osoite: Vanajaniementie 214-244, Hattula. Alueen omistaa Hämeenlinnan kaupunki. Tiedustelut/palaute: 03 621 2310

https://www.hameenvirkistysalueyhdistys.fi/listing/vanajaniemen-virkistysalue/

Hattulan kunnan ylläpitämät laavut, kodat ja tulistelupaikat

Hattulan kunnan ylläpitämät laavut, kodat ja tulistelupaikat ovat Haljamin kota, Parolannummen Kimppalaavu, Hiihtomaan laavu, Tenholan linnavuoren laavu, Palssarin Pihkalaavu, Pappilanniemen grillikatos, Rauhalan kota ja Lepaan laavu. Näiden lisäksi Hattulasta löytyy muita tulistelupaikkoja, joista tiedotettu alla.

Puiden loppumisesta voit ilmoittaa numeroon: 0505187862

Annan laavu

Lepaalla sijaitseva laavu on saanut nimensä kummittelevan Lepaan Annan mukaan. Kulku laavulle Annalantieltä. Annalantieltä noin 300 metrin metsäpolku laavulle. Annan laavulle voi ottaa puita polun alussa olevasta ladosta.

Google Maps - Annan laavu

Kulku laavulle Annalantieltä. Metsäreitti lähtee sinisen karttamerkin kohdilta. Punaisen karttamerkin kohdalta löydät laavun.

Haljamin kota

Kota sijaitsee Parolan pururadan parkkipaikan vieressä (Haljamintie 27) ja sinne on esteetön pääsy. Haljaminkota täytyy varata omaan käyttöön. Tulipaikan lisäksi kodasta löytyy sähkövalaistus sekä infrapunalämmitys. Varausavaimella on myös pääsy kodan vieressä oleviin puucee-käymälöihin. Huomaathan, että alueella ei ole juoksevaa vettä, eikä käsienpesumahdollisuutta.

Virallisten avajaisten myötä kota avattiin 9.9.2021 järjestöjen ja yksityisten kuntalaisten käyttöön varausperiaatteella. Lisätietoa varauksista Tilavaraukset-sivulta.

Google Maps - Haljamin kota

Kuvassa Haljamin kodan sisätilan kuva. Reunustaa kiertää penkki ja keskellä on tulisija.
Haljamin kota kesällä. Kuvassa näkyy kodan ympärillä kulkeva pururata sekä rakennus, jossa on wc ja puuvarasto.

Hiihtomaan laavu

Hiihtomaan laavu sijaitsee Lehijärvenrantatien varrella. Hiihtomaassa voit pelata kesäisin frisbeegolfia 18-väyläisellä huippuradalla ja talvisin laskea pulkkaa Hiihtomaan valaistulla mäenlaskualueella. Hiihtomaan laavu on Hattulan Ilvesreitin varrella. Puita löytyy parkkialueen viereisestä puurakennuksesta. Parkkialueella on lisäksi bajamaja. Lisätietoja Hiihtomaasta tästä.

Lehijärvenrantatie 220, 13720 Hattula

Google Maps - Hiihtomaa

Tulisijassa palaa muutama klapi.

Kauraansaaren laavu

Kauraansaari on Hattulan kunnan omistama saari Vanajavedellä Lusinselällä. Alueella on laituri, kota, puucee ja erillinen rakennus, jossa hyvät ulkoruokailutilat ja sisähuone.

Saari on vapaassa käytössä.

Google Maps - Kauraansaaren laavu

Palssarin Pihkalaavu

Palssarin Pihkalaavu sijaitsee rauhallisella paikalla havumetsässä Pälkäneentien lähettyvillä.
Google Maps - Palssarin Pihkalaavu

Pappilanniemen grillikatos

Pappilanniemen grillikatos sijaitsee Pappilanniementien päässä Vanajaveden rannalla. Grillikatos on yleisessä käytössä.

Google Maps - Pappilanniemen grillikatos

Parolannummen Kimppalaavu

Parolannummen Kimppalaavu sijaitsee Parolannummentien lähettyvillä. Laavu on yleisessä käytössä. Laavu sijaitsee sotilasalueella ulkoilureitin varrella.

Kimppalaavu on rakennettu yhteistyössä Nihattulan kyläläisten, Metsähallituksen, Varuskunnan ja Hattulan liikuntapalvelun kanssa.

Google Maps - Parolannummen Kimppalaavu

Puinen laavu, jonka edessä on penkkien ympäröimä tulipaikka.

Rauhalan kota

Kota sijaitsee Pekolassa Ilamontien lähettyvillä. Kota on ensisijaisesti Pekolan metsäeskareilla käytössä, muuten vapaasti käytettävissä.

Google Maps - Rauhalan kota

Tenholan linnavuoren laavu

Tenholan linnavuoren laavu ja tulipaikka sijaitsee linnavuoren juurella. Tenholan linnavuoren laavu sijaitsee talvipyöräilreitin, Ilvesreitin ja hiihtoreittien varrella. Autolla kulkiessa auton voi jättää parkkiin Suontaantien, Merventien ja Tenholantien risteyksen lähettyville. Laavun lähettyvillä länteen ylämäkeen lähdettäessä on myös kuntoportaat linnavuoren laelle.

Google Maps - Tenholan linnavuoren laavu

Parkkipaikalta Tenholan linnavuoren juurelle on noin kilometrin kävelymatka. Parkkialue on merkitty karttaan punaisella.

Muut tulistelupaikat: 

Lepaan kylälato, Vanajanniemen virkistysalue (Hämeenlinnan kaupungin ylläpitämä), Käkye (Hämeenlinnan kaupungin ylläpitämä), Lammassaaren laavu (Hämeen virkistysalue yhdistys), Eerolan uimarannan laavu (Pekolan kyläyhdistys)

 

Viim. päivitetty 3.1.2024
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram