Siirry sisältöön

Suunnistus

Hattulassa ja lähialueilla on hyvät mahdollisuudet suunnistuksen harrastamiseen.

Suunnistuksessa yhdistyvät kuntoilu ja luonnosta nauttiminen. Karttaa lukiessa ja rasteja etsiessä liikunta ja kilometrit kertyvät kuin itsestään!

Tiesitkö, että suunnistaa voit myös vesillä? Tutustu Järvisuunnistukseen tästä, yli 30 rastia löytyy myös Hattulanselältä! 

Suunnistus sopii kaikenikäisille ja lajia on mahdollista harrastaa monella eri tasolla. Paitsi urheilumuoto, suunnistus on oivallinen tapa tutustua metsiin ja viettää aikaa luonnossa. Menemällä kartan kanssa ennalta tuntemattomaan maastoon on aina mahdollista löytää jotakin uutta, vaikkapa näköaloja tai hyviä marja- ja sienipaikkoja.

Suunnistus yhdistää hauskalla tavalla kaksi tutkitusti terveyden kannalta hyödyllistä asiaa: liikunnan ja metsässä oleskelun. Metsässä muut asiat unohtuvat ja mieli rentoutuu.

Lähde rohkeasti kokeilemaan!

Miten alkuun?

Aloittelijalle paras tapa tutustua lajiin on mennä alueen seurojen järjestämille kuntorasteille. Varusteeksi riittävät ulkoiluvaatteet ja maastokelpoiset lenkkarit. Leimasimen voi vuokrata lähtöpaikalta. Kartan saat maksettuasi edullisen karttamaksun.

Lähtöpaikalla on saatavissa myös opastusta, kysy rohkeasti järjestäjiltä. Myös metsässä kannattaa kysyä neuvoa muilta suunnistajilta. Hyviä tapoja lajiin tutustumiseen ovat myös alueen seurojen järjestämät suunnistuskoulut.

Lisätietoja suunnituksen aloittamisesta

Seuraavista linkeistä löydät lisätietoa suunnistusharrastuksen aloittamisesta. Suunnistuskouluja ja junioritoimintaa tarjoavat Hämeenlinnan Suunnistajat, Hämeenlinnan Tarmo ja Hauhon Sisu.

https://www.suunnistusliitto.fi/: Suunnistus https://hameenlinnansuunnistajat.fi/toiminta/junnut/: Suunnistus https://hlt.sporttisaitti.com/: Suunnistus https://www.hauhonsisu.fi/suunnistus/suunnistuskouluvalikko: Suunnistus
Hämeenlinnan suunnistajat -logo
Hämeenlinnan Tarmo -logo
Hauhon Sisu -logo

Hattulan kiintorastit

Kiintorasteilla pääset suunnistamaan oman aikataulusi mukaan, sillä rastit sijaitsevat maastossa pysyvästi. Valitse kartalta sopivat rastit, suunnittele reitti ja tulosta kartta mukaasi maastoon.

Palokallio kiintorastit 2022

Parolanharju kaikki kiintorastit 2022

Parolanharju kiintorastit 2022

Vesunta kiintorastit 2019

Löydä lisää tietoa suunnistuksesta

MOBO-sovellus

MOBO on kiintorastien nykyaikainen versio ja se toimii Windows Phone, Android ja iPhone-puhelimilla. Lataa ilmainen sovellus ja kokeile mobiilisuunnistusta. Lisää tietoja: Mobo-sovellus.

Hämeen Sanomien kuntorastit

Hämeen Sanomien kuntorasteja on järjestetty Kanta-Hämeen alueella vuodesta 1979. Nykyään kuntorastit muodostuvat talven korttelirasteista, kesän kuntorasteista ja syksyllä järjestettävästä yökupista. Vuosittain on noin 60 mahdollisuutta nauttia kantahämäläisestä luonnosta.

www.hsrastit.infohttps://www.hsrastit.info/

Hämeen Sanomien kuntorastit

 

Viim. päivitetty 11.12.2023
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram