Siirry sisältöön

Palkitsemisjuhla

Tiistaina Hattulassa vietettiin palkitsemisjuhlaa, jossa jaettiin vuoden urheilu-, kulttuuri-, ja erityispalkinnot. Palkittavia oli paljon, mikä kertoo siitä, että Hattulassa on iloksemme paljon taitavia ihmisiä. Onnea kaikille palkinnon saajille!

Kulttuuripalkinnot
Vuoden kulttuuriteko: Teatteribarrikadi

Vuoden nuori taitaja: Sanni Kasanko

Urheilupalkinnot
Vuoden naisurheilija: Sonja Hakala
Vuoden miesurheilija: Kimi Manner
Lupaava tyttöurheilija: Eveliina Hakala
Lupaava poikaurheilija: Roope Vesterinen
Vuoden valmentaja: Janne Juppo
Kunnon Kuntalainen: Seppo Laine
Erityisstipendit: Pauliina Hatunen, Ella Nylund, Ella Äijänaho, Jussi Heikkiniemi, Oskari Vuori, Antti Alarotu

Vuoden urheilusaavutukset: Antti Ahtila, Jonne Eerola, Marja-Liisa Hedman, Kai Jahnsson, Toni Ojala, Juho Ojanen, Mika Riikonen, Antti Salonen, Veeti Salvisto, Paulus Tast, Marko Vilpas, Iira Vesterinen, Eino Vuori

Erityispalkinnot
Vuoden vapaaehtoistoimija: Lasse J. Lilja
Vuoden nuori toimija: Parolan lukion ilmastotiimi

Vuoden nuori: Eetu Hakulinen

Vuoden kulttuuriteko: Teatteribarrikadi. Teatteribarrikadi esitti Vuoden menehtyjä- näytelmää syksyllä 2022 Parolan vanhalla purkukuntoisella terveysasemalla. Teatteribarrikadi on ammatti- ja harrastelijateatterin välimuoto, jossa riittää rutkasti osaamista, heittäytymistä ja rohkeutta tarttua vaikeisiinkin aiheisiin.
Tapio Suomisen haastattelussa vuoden naisurheilija Sonja Hakala (ampumahiihto/ampumajuoksu). Vieressä Vuoden miesurheilija Kimi Manner (Rock'n'Swing Dance), Lupaava tyttöurheilija Eveliina Hakala (ampumahiihto/ampumajuoksu), Vuoden lupaava poikaurheilija Roope Vesterinen (jääkiekko). Lisäksi Vuoden valmentaja Janne Jupon perhe noutamassa palkintoa (jääkiekko-/salibandyvalmentaja).
Vuoden Kunnon Kuntalainen Seppo Laine. Laine on toiminut useita vuosia Suontaan kartanolla järjestettävän Suontaka Eventing-kilpailun johtajana. Hänellä on pitkä valmennusura hevostenparissa ja on toiminut kansainvälisenä tuomarina 20 vuotta, muun muassa Englannin Badminton Horse Trialsissa. Lisäksi Laine on selostanut muun muassa kenttäratsastuksen olympiakisoja.
Erityisstipendien ja Vuoden urheilusaavutukset 2022-palkintojen saajat
Tänä vuonna uutena palkintona tuli Vuoden vapaaehtoistoimija. Hattulassa on paljon aktiivisia vapaaehtoistoimijoita, joilla kaikilla on arvokas rooli hattulalaisten hyvinvoinnissa. Tänä vuonna palkinnon sai Lasse J. Lilja. Palkintoa perusteltiin muun muassa näin: "Kyläaktiivinen Lasse on aina valmiina talkoohommiin, oli kyse sitten kukkalaatikoiden kuljetuksesta kyläraitin kaunistukseksi, kodan pohjan rakennuksesta metsäeskareille, lumenaurauksesta tai kaatuneiden myrskypuiden poistamisesta teiltä ja tonteilta. Järjestysmiehen ja pysäköinninohjaajan hommat sujuvat myös aina iloiselta mieheltä."
Uutena palkintona tänä vuonna tuli Vuoden nuori toimija & Vuoden nuori. Vuoden nuori toimija-palkinnon jakoi nuorisovaltuusto Parolan lukion ilmastotiimille. Palkintoa nuva perusteli muun muassa näin: Positiivista muutosta aikaan saanut tiimi. Ovat järjestäneet lukiolaisille ilmastoteemapäivää, jossa on pyritty lisäämään aiheesta tietoutta ja laajentamaan ilmastoajattelua omaan elämään. Ilmastotiimi oli mukana tekemässä valtuustoaloitetta kasvisruokavaihtoehdon mahdollistamisesta kaikille koululaisille. Vuoden Nuori palkinto jaettiin Eetu Hakuliselle. Hakulinen oli jakamassa Vuoden nuori toimija-palkintoa, mutta hänet yllätettiin vielä lopuksi Vuoden nuori-palkinnolla. Aloite tähän tuli nuorilta itseltään. Palkintoa perusteltiin muun muassa näin: Nuorisovaltuustossa ja opiskelijakunnassa on puhuttu, että Eetu Hakulinen ansaitsisi muistamisen aktiivisuudestaan. Eetu on ollut järjestämässä yhteisöllisiä tapahtumia, ajamassa nuorten asioita mm. kunnallispolitiikassa ja hoitanut vastuutehtäviä Parolan lukion opiskelijakunnassa, sekä tutor-toiminnassa. Eetu omaa poikkeuksellisen rauhallisen ja asiallisen lähestymisen vaikeisiinkin haasteisiin.
HCT Baby Bombs - Cheerleading esitys. Hämeenlinna Cheer Teamissa on tällä hetkellä yhteensä 268 urheilijaa. Näistä hattulalaisia on 25. Kunnasta on edustusta myös valmennuksessa ja joukkueenjohdossa. HCT Baby Bombs on vuonna 2010-2013 vuonna syntyneiden level 1 -tason kilpajoukkue, jossa urheilee 31 innokasta cheerleaderiä, joista kuusi hattulalaista

Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Kari Ventolan juhlapuhe
Viim. päivitetty 5.10.2023
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram