Siirry sisältöön

Avantouintipaikka voitti Hattula-aloitteiden äänestyksen

Hattula-aloitteiden äänestys oli käynnissä 31.8.-15.9.2022 välisen ajan. Äänestyksessä annettiin yhteensä 412 ääntä. Äänestyksen voitti avantouintipaikka yli 50 prosentin äänisaalilla. Kaikki äänestyksessä mukana olleet aloitteet olivat kuntalaisten omia ideoita. Avantouintipaikan perusteluissa nostettiin esille avantouintipaikan positiiviset vaikutukset niin kehoon kuin mieleen sekä talviuinnin harrastajamäärät.

 

Äänestystulos:

Avantouintipaikka 209 ääntä

Neuropsykiatrista valmennusta lasten ja nuorten vanhemmille 74 ääntä

Koirapuisto / ulkorata Hurttalaan 73 ääntä

Pekolan päiväkodin pihan kunnostaminen 52 ääntä

Hylättyjä ääniä 4

 

Hattula-aloitteiden toimintamallin mukaisesti kunta toteuttaa ideoita saadun äänimäärän mukaisessa järjestyksessä seuraavana vuonna niin monta kuin valtuuston toimintaan varaama määräraha riittää. Avantouintipaikan kustannuksiksi on alustavasti arvioitu 20 000 euroa, ja kyseinen aloite etenee seuraavaksi budjettivalmisteluun ja sen jälkeen toteutukseen vuonna 2023.

 

Osallistuminen yhteisten varojen käytöstä herätti selvästi kiinnostusta, sillä äänestyksessä annettiin yli 400 ääntä ja asiasta käytiin vilkasta keskustelua. Äänestyslomakkeella kysytyssä palautteessa kiiteltiin Hattula-aloitteiden toimintamallia ja osallistuvalle budjetoinnille toivottiin myös jatkoa. Palautteessa ihmetystä herätti hyvin erilaisten toimenpiteiden asettaminen vastakkain äänestyksessä. Hattula-aloitteiden toimintamallin mukaisesti äänestykseen otettiin mukaan kaikki kuntalaisten ehdottamat ja määriteltyjen kriteerien mukaiset ehdotukset.

 

Palautetta annettiin myös avantouintipaikan mahdollisesta paikasta. Suurin osa palautteenantajista näki Pappilanniemen parhaana sijaintina, mutta myös Herniäisten rantaa ja Eerolan rantaa ehdotettiin. Myös Facebookissa alkuvuodesta ollut äänestys, jonka aktiiviset kuntalaiset toimeenpanivat, sai Pappilanniemen ranta eniten kannatusta. Paikkaa puoltaa myös rannalla sijaitseva sauna, joka voidaan mahdollisesti ottaa tulevaisuudessa käyttöön, sekä laiturin pituus, joka vaikuttaa avantouintipaikan perustamiskustannuksiin.

 

Hattula-aloitteita kerätään seuraavan kerran kesällä 2023, jolloin kuntalaisten on mahdollista ehdottaa uusia toimenpiteitä myöhemmin samana vuonna toteutettavaan äänestykseen.

Hattula-aloitteet ovat osa Hattulan osallistuva budjetoinnin toimintamallia, josta voi lukea lisää osallistuvan budjetoinnin nettisivuilta: https://www.hattula.fi/palvelut/kuntalaisyhteistyo/osallistuva-budjetointi/

 

Viim. päivitetty 5.10.2023
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram