Siirry sisältöön

Pääkirjasto

Hattulan pääkirjasto

Hattulan kunnankirjasto palvelee Juteinitalossa Parolassa (Kauppatie 3, 13720 Parola).

Hattulan, Hämeenlinnan ja Janakkalan yhteisessä Vanamo-verkkokirjastossa voit hakea kirjaston aineistoja. Sieltä löydät myös uutiset, tapahtumat ja tietoa kirjastojen palveluista.

Kirjaudu palveluun kirjastokortin numerolla ja tunnusluvulla, jos haluat uusia lainojasi, varata aineistoa tai muokata omia tietojasi.

Tervetuloa kirjastoon!

Lukeva kunta - onnellinen kunta

Hattulassa on paljon tyytyväisiä kirjastonkäyttäjiä ja onnellisia lukijoita. Haluammekin näiden tavallisten, erilaisista taustoista tulevien ja eri elämäntilanteissa olevien kuntalaisten kertovan kaikille muillekin miksi kannattaa lukea ja mitä lukeminen ja kirjasto juuri heille merkitsevät.

Lukeminen on harrastus ja ajanviete, joka taistelee ajankäytöstä kaikkien muiden toimintojen kanssa usein niin hektisessä arjessa. Lukemiseen innostaminen on tärkeä tehtävä niin kirjastoille, kodeille kuin kouluillekin. Lukeminen voi tuoda elämääsi jotain sellaista, joka siitä on puuttunut: rentoutumista, pitkäjänteisyyttä, tietoa, uusia ajatuksia – mitä tahansa. Toki olemme huolissamme myös suomen kielen heikkenemisestä – niin puhutun kuin kirjoitetunkin kielen.

Mikä olisikaan parempi tapa lukemisen lisäämiseen kuin esittelemällä lukevia kuntalaisia. Saimme tälle vuodelle Etelä-Suomen AVIlta hankerahaa, jonka avulla on kuvattu Lukeva kunta -videoita. Tällä hetkellä valmiina on viisi videota. Videoissa lukemisestaan kertovat lukeva perhe, lukeva mökkiläinen, lukeva yrittäjä, lukeva erityisnuori sekä äänikirjoja lukeva kuntalainen.

Kiitos Laura, Erik, Amanda, Edvin, Seija, Mikko, Hanna ja Juho, että päästitte meidät kurkkaamaan lukevaan arkeenne. Videot on kuvannut ja editoinut hattulalainen Karri Suonperä /LuolaVisuals. Kiitos myös Karrille heittäytymisestä lukemisen ihanaan maailmaan.

Katso videot alta:

Lukeva perhe - Sandström

Lukeva yrittäjä - Mansikka

Äänikirjoja lukeva kuntalainen - Jokinen

Lukeva mökkiläinen - Oikari

Lukeva erityisnuori - Kuossari

Hattulan kirjasto Facebookissa

Lauantaina kirjastolla mm. joulupukki ja Lukukoira Milli klo 10.00 - 12.00. Herkkuja ja muuta kivaa myynnissä Juteinin koulun vanhempainyhdistyksen myyjäisissä klo 10.00 - 14.00. Päivin ja Tarjan ihanan idyllinen joulukylä esillä tammikuun alkuun saakka.

Tänään keskiviikkona kaikki ajat lukukoira Lurjukselle on varattuja, mutta seuraavan kerran meillä vierailee lukukoira jo ensi viikon lauantaina 2.12. kun Milli-koira tulee kuuntelemaan kirjoja ja rapsuteltavaksi klo 10.00 - 12.00. Millille voit varata lukuaikoja kirjastolta 2.12. klo 10.45 - 11.00, 11.00 - 11.15 ja 11.15 - 11.30. Samaisena lauantaina paikalla on myös ihka oikea joulupukki, joka tarinoi klo 10.30 - 10.45 ja 11.30 - 11.45. Juteinin vanhempainyhdistyksen joulumyyjäiset ja kahvio on avoinna klo 10.00 - 14.00. Tervetuloa ihastelemaan myös Päivin ja Tarjan joulukylää, joka on esillä kirjastolla koko joulukuun.

Tänään tiistaina taas valomiekat heiluu ja parhaimmat discohitit soi kun ohjelmassa on kirjaston Satutuokio ja varttidisco klo 17.30 - 18.00. Aluksi kuunnellaan satu ja sen jälkeen pääsee vähän jorailemaan. Samalla reissulla kannattaa kurkata Vanajaveden opiston kuvataidekoululaisten Lapsenoikeuksien viikon Valoa-ulkoilmanäyttelyä kirjaston puistossa. Töiden katseluun voit lainata UV-taskulamppua kirjaston tiskiltä. Tervetuloa!

Maaliskuussa järjestettiin Hattulan kirjaston omat pehmovaalit, jotka päättyivät Gallan ja Super Marion tasapeliin. Tänään vaalivoittajat omistajineen piipahtivat kirjastolla haastateltavina ja tervehtimässä toisiaan. Onnittelut vielä Lila ja Galla, sekä Valtti ja Super Mario!⭐️💕

Viim. päivitetty 17.10.2023
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram