Siirry sisältöön

Pääkirjasto

Hattulan pääkirjasto

Hattulan kunnankirjasto palvelee Juteinitalossa Parolassa (Kauppatie 3, 13720 Parola).

Hattulan, Hämeenlinnan ja Janakkalan yhteisessä Vanamo-verkkokirjastossa voit hakea kirjaston aineistoja. Sieltä löydät myös uutiset, tapahtumat ja tietoa kirjastojen palveluista.

Kirjaudu palveluun kirjastokortin numerolla ja tunnusluvulla, jos haluat uusia lainojasi, varata aineistoa tai muokata omia tietojasi.

Tervetuloa kirjastoon!

Lukeva kunta - onnellinen kunta

Hattulassa on paljon tyytyväisiä kirjastonkäyttäjiä ja onnellisia lukijoita. Haluammekin näiden tavallisten, erilaisista taustoista tulevien ja eri elämäntilanteissa olevien kuntalaisten kertovan kaikille muillekin miksi kannattaa lukea ja mitä lukeminen ja kirjasto juuri heille merkitsevät.

Lukeminen on harrastus ja ajanviete, joka taistelee ajankäytöstä kaikkien muiden toimintojen kanssa usein niin hektisessä arjessa. Lukemiseen innostaminen on tärkeä tehtävä niin kirjastoille, kodeille kuin kouluillekin. Lukeminen voi tuoda elämääsi jotain sellaista, joka siitä on puuttunut: rentoutumista, pitkäjänteisyyttä, tietoa, uusia ajatuksia – mitä tahansa. Toki olemme huolissamme myös suomen kielen heikkenemisestä – niin puhutun kuin kirjoitetunkin kielen.

Mikä olisikaan parempi tapa lukemisen lisäämiseen kuin esittelemällä lukevia kuntalaisia. Saimme tälle vuodelle Etelä-Suomen AVIlta hankerahaa, jonka avulla on kuvattu Lukeva kunta -videoita. Tällä hetkellä valmiina on viisi videota. Videoissa lukemisestaan kertovat lukeva perhe, lukeva mökkiläinen, lukeva yrittäjä, lukeva erityisnuori sekä äänikirjoja lukeva kuntalainen.

Kiitos Laura, Erik, Amanda, Edvin, Seija, Mikko, Hanna ja Juho, että päästitte meidät kurkkaamaan lukevaan arkeenne. Videot on kuvannut ja editoinut hattulalainen Karri Suonperä /LuolaVisuals. Kiitos myös Karrille heittäytymisestä lukemisen ihanaan maailmaan.

Katso videot alta:

Lukeva perhe - Sandström

Lukeva yrittäjä - Mansikka

Äänikirjoja lukeva kuntalainen - Jokinen

Lukeva mökkiläinen - Oikari

Lukeva erityisnuori - Kuossari

Hattulan kirjasto Facebookissa

Huomenna torstaina kirjastolla Seniorivisa klo 9.30. Ja kaffetta tarjolla toki myös. Tervetuloa!

Lukuviikon ja Lukufestareiden kunniaksi tänään kirjastolla vieraili kirjailija @jsmeresmaa puhumassa Parolan lukiolaisille. Saimme kirjailijalta myös omistuskirjoituksen uunituoreeseen kirjaan Poika valkean, renki raudan, joka saadaan luetteloitua hyllyyn pikapuoliin. #nuortenkirjailija #kirjailijavieras #jsmeresmaa #hattulankirjasto

Myös Hattula on mukana Valtakunnallisessa E-kirjastossa. E-kirjaston avaaminen kuitenkin viivästyy vähän, eikä avaudukaan vielä huomenna tiistaina Kirjan ja Ruusun päivänä vaan tällä tietoa maanantaina 29.4.

Lukukoira Milli on taas hommissa lauantaina 20.4. klo 12.30 - 13.30. Koira innostaa lukemaan. Koira ei arvostele eikä huomauttele virheistä, hitaudesta tai epäröinnistä. Koiran läsnäolo rentouttaa lukijaa ja lievittää stressiä. Lukutuokio tapahtuu rauhallisessa paikassa ja mukana lukuhetkessä on lukija, lukukoira ja lukukoiran omistaja. Varaa oma, 15 minuutin lukuaikasi lukukoiralle kirjastosta 050 5090335/ hattulan.kirjasto@hattula.fi. Varattavat lukuajat ovat 12.30 – 12.45, 12.45 – 13.00, 13.00 – 13.15 ja 13.15 – 13.30. Tulethan paikalle ajoissa, jotta ehdit valita kirjan, jota haluat lukukoiralle lukea.

Viim. päivitetty 17.10.2023
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram