Siirry sisältöön

Palkitsemisjuhla

Torstaina Hattulassa vietettiin palkitsemisjuhlaa, jossa jaettiin vuoden urheilu-, kulttuuri-, ja erityispalkinnot. Palkittavia oli paljon, mikä kertoo siitä, että Hattulassa on iloksemme paljon monialaisesti taitavia ihmisiä. Onnea kaikille palkinnon saajille!

Kulttuuripalkinnot

Vuoden kulttuuriteko: Hattula-seuran/Hattula-pirtin pop-up kahvilat

Vuoden nuori taitaja: Nico S.

Kulttuurin erityispalkinto: Panssarimuseo

Urheilupalkinnot

Vuoden naisurheilija: Pauliina Hatunen

Vuoden miesurheilija: Eino Vuori

Lupaava tyttöurheilija: Rebekka Petro

Lupaava poikaurheilija: Jussi Heikkiniemi, Oskari Vuori

Vuoden valmentaja: Anssi Tikkanen

Kunnon Kuntalainen: Ismo Virtanen

Erityisstipendit: Simo-Pekka Aarnisalo, Marja-Liisa Hedman, Kimi Manner & Ella Äijänaho, Iira Vesterinen

Vuoden urheilusaavutukset: Eveliina Hakala, Mika Hakala, Sonja Hakala, Jani Hanninen, Tuija Jantunen & Riikka Mäkelä, Jorma Lempinen, Aaro Manninen, Veera Murtomäki, Esa Myllymaa, Juho Ojanen, Miia Salminen, Risto Salminen, Antti Salonen, Martta Uusitalo, Marko Vilpas, Kari Virtanen, Jenni-Maria Wiklund

Erityispalkinnot

Vuoden vapaaehtoinen: Tuija Auvinen

Vuoden yhteisöllinen teko: Lepaan Anna-peli (Lepaan koulu, Lepaan vanhempainyhdistys, MLL Tyrvännön paikallisyhdistys, ARX, vapaaehtoiset)

Vuoden nuori: Venla Uschanov

Kulttuurin erityispalkinto: Panssarimuseon johtajalle Simo Hautalalle palkintoa ja puheenvuoroa ojentaa kunnanjohtaja Pekka Järvi. Panssarimuseo sai kulttuurin erityispalkinnon viime vuoden upeiden kävijämäärien kannustamana. Vuoden 1972 kävijämääräennätys 66 046 kävijää meni komeasti rikki, kun viime vuonna kävijöitä oli huimat 88 029. Yhtenä tekijänä hyvien kävijämäärien taustalla oli saksalaisen museopanssarivaunu Tiger II eli Königstiger saapuminen Parolaan.

Lupaava poikaurheilija: Lupaavia poikaurheilijoita oli tänä vuonna kaksin kappalein, tässä heitä palkitsemassa kunnanjohtaja Pekka Järvi ja liikuntapäällikkö Jari Salmela. Kuvassa vasemmalla Janakkalan Janaa edustava Jussi Heikkiniemi, joka viime vuonna mm. voitti kiekonheiton halli- ja ulkokisoissa M17 sarjassa SM-pronssia. Lisäksi oma ennätys parani 5 metrillä! Jussin vieressä enduroa harrastava Oskari Vuori, joka mm. oli U20-luokan Suomen Mestaruussarjan 3., kansallisen B-luokan 1. ja voitti vuoden nuori kuljettaja palkinnon.

Vuoden yhteisöllinen teko: Vuoden yhteisöllisen pelin palkintoa saapui noutamaan iso joukko pelin tekijöitä Lepaan koululta, Lepaan vanhempainyhdistykseltä, MLL Tyrvännön paikallisseurasta ja kulttuurikeskus ARX:ilta. Lepaan koululaisilta ja koulun väeltä lähtenyt idea sai siivet alleen ja yhdisti sekä koulun, kylän väen, että paikalliset yritykset ja yhteisöt yhteisen asian äärelle. Tuloksena syntyi myyntimenestys, loppuunmyyty koko perheen lautapeli, joka tutustuttaa pelaajat Tyrvännönniemen tuttuihin ja tuntemattomampiin kohteisiin. Projekti sai valtakunnanlaajuista julkisuutta, kun Yle teki aiheesta jutun niin radioon, televisioon kuin nettiinkin. Uutisen myötä Anna-peliä kyseltiin ostettavaksi Suomen eri kolkista. Kunnan aktiivisuusraha teki mahdolliseksi projektin käynnistämisen. Osallistuneille lapsille (ja vanhemmillekin) kokemus on varmasti ikimuistoinen: me tehtiin tuo ihan itse - yhdessä! Kuvassa palkitsemassa hyvinvointipäällikkö Anne Riihilahti ja liikuntapäällikkö Jari Salmela

Tapio Suomisen haastattelussa vuoden nuori Venla Uschanov. Hetki sitten 12-vuotta täyttänyt Venla järjesti koko viime kesän rantajumppaa Lehijärven kyläläisille ja kesäasukkaille sunnuntai aamupäivisin. Lehijärven uimarannalle saapui joka kerta suuri joukko kaikenikäisiä jumppaamaan, jopa pitemmän matkan päästä. Tunnelma oli rento ja iloinen ja ohjaus erinomaista. Liikunnan ohella jumppaajat tutustuivat toisiinsa ja vaihtoivat kuulumisia ja ajatuksia kylän toiminnasta. Venlan rantajumppa yhdisti kyläläisiä liikkeen avulla ja on myös hyvä esimerkki kunnan aktiivisuusrahan käytöstä, sillä aktiivisuustahalla on helppo toteuttaa tällaisia yhteisöllisiä tempauksia.

Viim. päivitetty 16.2.2024
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram